Placa flexibila RIFLEX 10 mm 1200x3000 Placa 3.60 m2 Pret Promotie 1 la 60 Placi

Placa flexibila RIFLEX 10 mm 1200x3000 Placa 3.60 m2 Pret Promotie 1 la 60 Placi

Caracteristici Glasroc F MULTIBOARD este o placa din ipsos armat cu fibre de sticlă cu performanţe superioare. Disponbilă in variantele cu muchie dreaptă şi retrasă. Aplicaţii Indicat
Codul produsului: 3.6.8.P1
Stock În Stoc
0.00RON

Product Description

Caracteristici

Glasroc F MULTIBOARD este o placa din ipsos armat cu fibre de sticlă cu performanţe superioare. Disponbilă in variantele cu muchie dreaptă şi retrasă.

Aplicaţii

Indicată pentru construirea tuturor formelor de pereţi despărţitori şi tavane, inclusiv pentru aplicaţii curbe (plafoane arcuite, bolti semicilindrice, cupole semisferice, arcade, scafe), oferind in acelasi timp niveluri ridicate de protecţie la foc.
De asemenea, are un nivel ridicat de rezistenţă la umezeală.

Culoare

Alb - faţă
Alb - spate

Marcaje

Faţă - niciunul
Cant - niciunul
Spate - numele produsului, dimensiunile plăcii şi codul de producţie.

Gama de plăci

Lăţime
(mm)

Lungime
(mm)

Muchie
 

Placă de 6 mm

 

Kg/m2 = 6,0     R(m2K/W)= 0,02

1200

2400

Muchie dreaptă

 

3000

Muchie dreaptă

Placă de 10mm

 

Kg/m2 = 8,5     R(m2K/W)= 0,03

1200

2400

Muchie dreaptă şi retrasă

 

3000

Muchie dreaptă şi retrasă

Placă de 12,5 mm

 

Kg/m2 = 10,6    R(m2K/W) = 0,04

1200

2400

Muchie dreaptă şi retrasă

 

3000

Muchie dreaptă şi retrasă


Finisare

Finisarea se realizează cu banda de etanşare Rigips peste care se aplică pasta de rosturi Vario.

Îmbinare

Materialele de îmbinare Rigips oferă o întărire durabilă a rosturilor şi o suprafaţă netedă, uniformă şi rezistentă la fisurare, gata de amorsare şi decorarea finală. Pentru îmbinarea plăcilor Glasroc F MULTIBOARD utilizaţi pasta de rosturi Vario. Se aplică pasta de rosturi Vario cu ajutorul mistriei. Opţional, se aplică banda de armare peste rost şi un strat de pastă de rosturi Vario cu ajutorul mistriei. Se lasă să se usuce, apoi se şlefuieşte uşor pentru a elimina denivelările. Pentru unghiurile interioare este preferabilă utilizarea benzii de armare din hartie în locul benzii autoadezive. Pliul acesteia uşurează obţinerea unor rosturi fine şi drepte, cu rezistenţă ridicată la fisurare. Pentru unghiurile exterioare se foloseşte banda pentru colţuri cu PVC sau profilele de colţ, înglobate în pasta de rosturi Vario. Cu ajutorul mistriei se aplică un al doilea strat de pastă de rosturi Vario. Se lasă să se usuce, apoi se şlefuieşte uşor pentru a elimina denivelările. Poate fi necesar un al treilea strat de pastă de rosturi Vario, aplicat ca şi în cazul celui de-al doilea strat, pe o suprafaţă mai extinsă, de ex. în cazul în care între plăcile fixate există spaţiu sau defecte minore. Când stratul final s-a uscat şi a fost slefuit, suprafaţa este gata de decorare.

Finisarea

Finisarea şi activitatea pregătitoare decorarii trebuie să aibă loc după uscarea kitului de rosturi.

Reparare

În cazul deteriorărilor minore şlefuiţi uşor suprafaţa pentru a elimina defectele şi umpleţi golul aplicând două straturi de pastă de rosturi Vario. Pentru crestături mai adânci provocate de impact verificaţi ca miezul plăcii să nu fie crăpat. Dacă acesta este intact, aplicaţi un strat de kit de rosturi Vario, urmat, după uscare, de procedura de reparare a deteriorărilor minore după cum s-a specificat mai sus.
În cazul unei deteriorari majore, dacă suprafaţa deteriorată este extinsă, este posibil să fie necesară înlocuirea acelei suprafeţe a plăcii. Este important ca placa de înlocuire să fie de acelaşi tip cu cea instalată. Tăiaţi suprafaţa afectată până la cel mai apropiat element de strutura (montant). Înlocuiţi placa, tăind şi fixând în şuruburi o placă de acelaşi tip şi cu aceeaşi grosime. Umpleţi rosturile, apoi chituiti şi finisaţi după metoda recomandată. Decoraţi după caz.

NB Este esenţial ca reparaţiile să fie făcute cu elemente echivalente. Dacă finisajul este din glet, nu se folosesc materiale de rostuire în procesul de reparare.

Standarde

Standardul SR-EN 15283-1 plăci din ipsos armat cu fibre - Definiţii, cerinţe şi metode de testare - Partea 1: Plăci din ipsos ranforsate

Performanţa plăcilor
Protecţia la foc

Suprafaţa plăcilor Glasroc F MULTIBOARD se încadrează în Clasa de reacţie la foc A1, material incombustibil (conform Reglementărilor Naţionale de Construcţie). Conductivitate termică Glasroc F MULTIBOARD – 0,30 W/mK. Limite de utilizare Plăcile Glasroc F MULTIBOARD nu trebuie utilizate în zonele expuse la mezeală constantă. Plăcile Glasroc F MULTIBOARD nu trebuie utilizate la temperaturi ce depăşesc 49°C, dar pot fi utilizate în condiţii de temperatură foarte scăzută fără riscul de a se deteriora.

Efectul condensării

Cerinţele privind izolaţia termică şi ventilaţia din Reglementările naţionale de Construcţie au ca scop reducerea riscului de condens şi mucegai în clădirile noi. Totuşi, proiectanţii trebuie să aibă în vedere eliminarea tuturor problemelor cauzate de condens, în special în cadrul proiectelor de renovare.

Instalare
Informaţii generale


Este importantă respectarea legislaţiei specifice privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, cum ar fi purtarea vestimentaţiei şi a echipamentului de protecţie. informaţiile următoare sunt strict orientative. În practică trebuie luate în considerare criteriile de proiectare ce impun soluţii specifice pentru proiecte. Plăcile Glasroc F MULTIBOARD trebuie depozitate pe o suprafaţă stabilă, netedă şi dreaptă. În cazul în care plăcile sunt depozitate temporar în mediul exterior, acestea nu trebuie să atingă pământul şi să fie acoperite cu o foaie de polietilenă sau prelată fixată pentru a le proteja de umezeală şi condiţii meteorologice defavorabile.

Manipulare

Descărcarea manuală a acestui produs trebuie efectuată cu atenţie pentru a evita deformările plăcii.

Tăiere

Acest produs poate fi tăiat folosind un fierăstrău sau un cutter. Găurile pentru întrerupătoare sau prize trebuie decupate înainte de fixarea plăcilor. Pe durata tăierii plăcilor, ustensilele electrice şi manuale trebuie utilizate cu grijă şi în conformitate cu recomandările fabricanţilor. Ustensilele electrice trebuie utilizate doar de persoane instruite privind folosirea în siguranţă a acestora. A se utiliza echipament de protecţie corespunzător.